Om oss


Intresse för vin har vi haft länge, men intresset för vinodling grundades under tiden vi bodde i England i slutet på 90-talet. Vi bodde nära en vingård i Bristol och tyckte att det var fantastiskt att det gick att odla vindruvor på så nordliga breddgrader. Det var också fantastiskt att se att de engelska vinerna hade sin egen kategori i vinhyllorna i varuhusen, vid sidan av spanska, franska, italienska och overseas wines. England har ju inte varit en känd vinnation men på senare tid har ju engelska mousserande viner vunnit utmärkelser vid blindsmakningar på vin gjort på de traditionella champagne-druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier.


När vi flyttade tillbaka till Sverige och Skåne bestämde vi oss en fredagkväll i oktober 2003 - över ett glas vin - att plantera vinstockar i en av våra hästhagar. Vi hade gjort en del research och kommit fram till att det borde fungera att odla vin även på lundaslätten. Läs mer och se bilderna på hur vingården har växt från år till år under vingården.


Vinintresset är än så länge bara en hobby. Privat är Helena är civilekonom med en master i marknadsföring och Per är civilingenjör med en MBA. Inom vinområdet har Per genomgått utbilding till Sommelier niveau 1.